Ministrul de Finanțe german, soluție inedită pentru finanțarea primirii refugiaților

Data publicării:
Wolfgang Schaeuble gettyimages 4.07

Foto: Gulliver/ Getty Images

Dacă bugetele naționale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci să ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxă la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzină. Astfel, vom avea mijloacele pentru un răspuns european la problema refugiaților", a declarat ministrul german într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung

Wolfgang Schauble a precizat că „soluționarea problemei nu ar trebui să eșueze din cauza unei limitări a fondurilor".

Referitor la evenimentele de la Koln, unde sute de femei au reclamat că au fost agresate și hprțuite sexual de migranți, ministrul de Finanțe a declarat că „amplifică presiunea pentru a găsi cât mai repede o soluție la problema controlului la frontierele externe ale UE".

„Problema trebuie să fie reglată la nivel european. În caz contrar, nu doar Germania va suporta consecințele, după cum par să creadă unii, ci și vecinii noștri și țările din Balcani, inclusiv Grecia, care vor fi masiv afectate", a continuat ministrul.  

De asemenea, Schauble a atenționat că, dacă problema nu va fi rezolvată la acest nivel (european), „ea va fi soluționată la nivelul frontierelor naționale, însă aceasta va fi cea mai rea dintre soluții și Europa se va pomeni într-o criză și mai mare".

Wolfgang Schauble și-a exprimat regretul că „lucrurile se desfășoară prea lent în Europa" și a afirmat că o susține în totalitate pe Angela Merkel, cancelarul federal german, în găsirea unei soluții.

Citiți și:

Incidentele din Koln. Polițiștii fac dezvăluiri: Agresorii nu puteau comunica în limba germană. Printre ei erau nord-africani, dar și sirieni

Raport al poliției germane: La Koln, situaţia din noaptea de Revelion a fost „haotică şi ruşinoasă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri