Ministrul rus al Apărării: Rusia își întărește prezența maritimă în zona Crimeei

Data publicării:
Marina rusa-AFP Mediafax Foto-OLGA MALTSEVA

Actualizare 10:55: Vasele de luptă rusești vor staţiona la Sevastopol, unde se află sediul flotei ruseşti din Marea Neagră. Nu sunt singurele deplasări de trupe şi tehnică militară decise de Kremlin. Bombardierele ruseşti au început să zboare tot mai des şi mai aproape de Coasta de Vest a Statelor Unite.

Comandantul forţelor aeriene americane susţine că Moscova şi-a intensificat prezenţa militară şi în vestul Oceanului Pacific. Mai multe bombardiere ruse au survolat regiunea din jurul insulei Guam, unde se află una dintre cele mai importante baze americane din zona Asia-Pacific.  


Potrivit estimărilor noastre, peste 30 de terorişti au fost ucişi, iar alte zeci au fost răniţi”, a spus Arsen Avakov, ministrul de Interne al Ucrainei.

„Patru dintre combatanţii noştri au fost ucişi, iar (alţi) 20 (au fost) răniţi”, a mai anunţat ministrul, confirmând un bilanţ prezentat anterior.

Între timp, toate zborurile de pe şi către aeroportul din oraşul Doneţk, în estul Ucrainei, sunt „suspendate temporar”, a anunţat serviciul de presă al aeroportului, fără să ofere explicaţii, potrivit Mediafax. 

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a reţinut, pe 30 aprilie, în regiunea Cernăuţi, nouă persoane ce transportau 1,5 kilograme de material radioactiv, ce ar putea conţine uraniu 235, provenind din Transnistria, a anunţat luni Ministerul de Interne al Ucrainei într-un comunicat. 

Soarta Ucrainei va fi dezbătută astăzi la Viena. 30 de miniştri de Externe din statele membre ale Consiliului Europei participă la o reuniune în care vor încerca să găsească o cale pentru soluţionarea pe cale paşnică a conflictului care macină estul tării.

Printre diplomaţii care participă la reuniune se află şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, dar şi cel ucrainean Andre Deşciţa. Cei doi diplomaţi, alături de omologii lor din alte 28 de state, au purtat deja o primă rundă de negocieri, aseară, în timpul unui dineu de lucru.

Pentru că în urma discuţiilor de aseară nu s-a ajuns la nicio soluţie pentru criza ucraineană, negocierile dintre partea ucraineană şi cea rusă vor continua şi în cursul reuniunii de azi. România este reprezentată la reuniunea de la Viena de ministrul de Externe Titus Corlăţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri