Miracolul din Ischia, în noaptea cutremurului care a făcut prăpăd pe frumoasa insulă

Data publicării:
bimba-ischia-e1503397313337-600x526

Cutremurul cu magnitudinea 4 pe Richter, care a zguduit luni la ora locală 20:57 (18.57 GMT) această insulă meridională italiană, a provocat cel puțin doi morți și zeci de răniți. În plină tragedie însă, la spitalul din Ischia s-a născut o fetiţă.

bimba-ischia-e1503397313337-600x526
FOTO: vesuviolive.it

Micuţa a venit pe lume mai devreme. Ea ar fi trebuit să se nască în 10 septembrie.

Fetiţa a primit numele Anna, după numele bunicii sale.

E un miracol, un semn din cer, ca şi copilul”, a declarat mama fetiţei, la TG4.

Nu e singura veste bună din Italia.După mai bine de 15 ore, a fost salvat şi al treilea copil dispărut în urma cutremurului de pe insula Ischia.

El a fost cel care i-a ghidat pe pompieri spre locul în care rămăsese blocat împreună cu fratele mai mic.

Din păcate, pentru alţi locuitori din Ischia, nu s-a mai putut face nimic. Bilanţul seismului este de 2 morţi şi 39 de răniţi. În zona Ischia locuiesc şi în jur de 600 de români. Nu există însă date că vreunul ar fi printre victime, ne-a asigurat Ministerul Afacerilor Externe.

Mai multe seisme au zguduit Ischia de-a lungul timpului

Insula, una dintre zonele preferate de turiști din Golful Napoli, cu aproape 60.000 de locuitori al căror număr crește considerabil în perioada vacanțelor, este cunoscută pentru plajele sale și pentru numeroasele centre cu apă termală de origine vulcanică.

Satele sale pitorești și casele colorate ale pescarilor, precum cele din Sant'Angelo d'Ischia, l-au atras în timpul exilului pe Pablo Neruda care s-a instalat în această localitate din ianuarie până în iunie 1952. Filmul 'Il Postino' din 1994, în regia lui Michael Radford, în care Neruda se împrietenește cu un postaș, a dezvăluit lumii frumusețile insulei Ischia.

Însă frumusețea coastelor sale stâncoase și apele sale termale sunt o dovadă a pericolului de a trăi în această insulă așezată pe mici vulcani marini.

Insula de 46,4 kilometri pătrați și împărțită în șase municipii - Isquia, Casamicciola Terme, Lacco Ameno, Forio, Serrara Fontana și Barano d'Ischia - a fost afectată de numeroase cutremure.

Cel mai distructiv a fost seismul din 1883, de magnitudinea 5,8 grade pe Richter, care a distrus complet municipiul Casamicciola. Bilanțul total a fost de 2.313 de morți, dintre cei 4.300 pe care îi numără acest municipiu din Ischia, unde 80% dintre case s-au dărâmat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri