Moment special de 1 decembrie la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
plaza mayor madrid

Ziua Naţională a României este sărbătorită şi la Madrid, într-un mod inedit. Pe lângă melodii maramureşene, organizatorii au pregătit un moment cu totul special: un tricolor uriaș a fost proiectat în Plaza Mayor din centrul capitalei spaniole, pe faţada emblematicei clădiri Casa de la Panadería, veche de sute de ani.

ACTUALIZARE: Clădirea - simbol a oraşului Madrid, Casa Brutarului, a fost luminată în culorile steagului României. Semnalul a fost dat chiar de Ambasadorul României la Madrid. 

Ziua României este sărbătorită chiar în aceste momente la Madrid, în Plaza Mayor, de mii de români. În centrul capitalei spaniole răsună melodii tradiționale maramureșene. La eveniment participă și spanioli.

Consiliul Județean din Maramureș a creat o aplicație, „Visit Maramureș”, pentru a-i îndemna pe spanioli să vină în vizită în România. 


 

Românii din Spania vor sărbători Ziua Națională a României în principala piață din Madrid, Plaza Mayor. Este pentru prima dată când Ziua Națională a unei țări din Uniunea Europeană este marcată în acest fel în Spania.

Începând cu ora 20.00, românii vor putea participa la spectacolul oferit de Ansamblul Folcloric din Maramureș, care va reprezenta România în Spania. De asemenea, tot la ora 20.00 un tricolor uriaș va fi proiectat pe una dintre clădirile din Plaza Mayor. Momentul poate fi văzut în direct la Digi24. 

Spania este ţara uneia dintre cele mai puternice comunităţi de români din afara ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri