NATO deschide un birou de legătură la Chişinău

Data publicării:
pavel filip premierul moldovei - gov.md

Pas important făcut de NATO, în cazul Republicii Moldova. Alianţa Nord Atlantică va deschide la Chişinău un birou de legătură. Un acord, în acest sens, a fost semnat la Bruxelles de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg şi premierul Pavel Filip.

Deschiderea biroului în capitala Republicii Moldova va reprezenta un sprijin, pentru modernizarea Armatei Naționale și a întregului sistem național de securitate.

Biroul de legătură NATO va fi important atât pentru susţinerea noastră politică, cât şi pentru susţinerea efectivă a Republicii Moldova. Va fi un birou mic, alcătuit din civili, nu o bază militară. Este vorba despre cooperare, nu despre impunerea priorităţilor sau a aderării Republicii Moldovei la NATO. Susţinem dreptul tuturor ţărilor de a decide singure în privinţa politicii externe şi de securitate. NATO respectă în totalitate neutralitatea Republicii Moldova”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să ratifice acest acord.

„Am certitudinea că deschiderea Biroului de legătură NATO la Chişinău va contribui la cooperarea dintre NATO şi Republica Moldova prin implementarea proiectelor curente, cât şi prin noi proiecte care vor fi susţinute de NATO”, a adăugat premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri