Noi incidente grave în Franța. Polițistă moartă în urma unui atac armat, atacuri antimusulmane la trei moschei. Gara de Nord din Paris, evacuată

Data publicării:
politie politisti franta terorism mediafax

Sursa foto: Mediafax

Actualizare 20.39. A fost reținut al doilea suspect în cazul asasinării unei polițiste, în această dimineață. 

Actualizare 18.32. Încă un incident la Paris. Un individ a încercat să pătrundă, folosind o șurubelniță, în redacţia publicaţiei Valeurs Actuelles din Paris, relatează ziarul Le Figaro.

Actualizare 14.30. Apel la maximă vigilență pentru locuitorii din Paris și zona metropolitană. Poliția a primit întăriri la toate intrările din capitala Franței. Gara de Nord a fost evacuată din cauza unui colet suspect, iar în cartierul de afaceri La Defense li s-a cerut oamenilor să rămână în clădiri, să nu iasă pe străzi după ce în zonă a fost semnalată prezența unui bărbat înarmat. Elicopterele poliției survolează cartierul.

Actualizare 12.00. Mai multe moschei au fost ţinta unor atacuri care nu s-au soldat însă cu victime, în trei oraşe din Franţa, începând de miercuri seara, după atentatul sângeros împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, au anunţat joi surse judiciare.

Patru grenade folosite pentru exerciţii militare au fost aruncate înspre o moschee din Mans, două focuri de armă au fost trase împotriva unei săli de rugăciune musulmane din Port-la-Nouvelle , iar un restaurant ce vindea kebab şi care era situat lângă o moschee a fost ţinta unei explozii criminale în apropiere de Lyon.

Actualizare 11.50. Polițista împușcată în această dimineață a decedat.

Actualizare 11.45. Au apărut primele imagini după incidentul din această dimineață, în care doi polițiști au fost împușcați în sudul Parisului.

Doi poliţişti au fost vizaţi de un nou incident armat care a avut loc joi dimineaţa, la Montrouge, în regiunea pariziană, iar unul dintre ei este grav rănit, relatează presa franceză. Autorul incidentului a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Potrivit presei franceze agresorul, înarmați cu o armă de tip Kalașnikov și care purta vestă antiglonț, a deschis focul asupra polițiștilor după ce aceștia au intervenit în cazul unui accident auto care a avut loc la Porte de Chatillon, în sudul Parisului.

Potrivit informaţiilor apărute în presa franceză, un suspect a fost reţinut, însă semnalmentele acestuia nu corespund cu cele ale celor doi fraţi, Cherif şi Said Kouachi, căutaţi pentru atacul asupra Charlie Hebdo. Acest bărbat are 52 de ani şi este cunoscut de serviciile de poliţie.

Pe de altă parte, o explozie puternică a avut loc lângă o moschee aflată într-o localitate din nordul oraşului Lyon. Potrivit 20 minutes, o explozie ar fi avut loc în zona unei moschei din Villefranche sur Saone, un oraș aflat în apropiere de Lyon. Poliția anchetează cazul, însă principala ipoteză este cea a unui act criminal.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri