Nou scandal rasist. Eurodeputat italian: Romii sunt paraziți, ar trebui bătuți cu parul

Data publicării:
buonanno

Afirmaţiile care au provocat deja indignare în presa italiană aparţin eurodeputatului Gianluca Buonanno, membru al partidului radical Liga Nordului.

Majoritatea sunt nişte paraziţi, sunt gunoaiele societăţii. (...) Când vezi cum îşi exploatează copiii şi femeile îţi vine să îi iei la bătaie cu parul. Cu parul!”, a declarat eurodeputatul.

Acestea nu sunt singurele declaraţii care au şocat. Şeful aceluiaşi partid a făcut afirmaţii la fel de grave.

Matteo Salvini, preşedintele Ligii Nordului: „În Europa nu există tabere de romi. Acolo au drepturi şi îndatoriri, asemenea tuturor celorlalţi cetăţeni. Prin urmare, aş propune ca în şase luni să fie eliberate toate terenurile unde sunt tabere de romi. Trebuie să se organizeze, să se pregătească, să-şi cumpere sau să-şi ia în chirie locuinţe. Iar eu, după şase luni, dacă ei nu fac acest lucru, aş rade de pe faţa pământului taberele de romi”.

Cuvintele celor doi au provocat o undă de şoc chiar şi printre colegii lor politicieni.

Laura Boldrini, preşedintele Camerei Deputaţilor din Italia: „Verbul mi se pare destul de tulburător, anume acela de a rade. Cred că aceste tabere nu trebuie păstrate, dar că, dacă nu le menţinem, trebuie să venim cu soluţii de cazare alternative”.

Problema taberelor de romi a provocat ample dezbateri şi în Franţa în ultimii ani, în care autorităţile au pus în practică un amplu program de relocare a romilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri