Număr sporit de polițiști la Carnavalul de la Koln

Data publicării:
GettyImages-504715300

Cel mai mare eveniment popular din Germania după Oktoberfest, începe mâine cu „Weiberfastnacht” sau Carnavalul Femeilor, când acestea sunt invitate să taie cravata bărbaţilor. Un moment simbolic mai ales în contextul în care mulţi spun că femeile au devenit o ţintă în Germania, după sutele de agresiuni din noaptea de Revelion. Mai mult, chiar zilele trecute la Munchen, doi tineri arabi au făcut avansuri unei femei şi apoi au agresat doi pensionari care i-au venit în ajutor.

De Carnavalul Femeilor, vor fi peste 2.000 de poliţişti la datorie. Sunt de două ori mai mulţi decât la ediţia din 2015”, spune Juergen Mathies, şeful Poliţiei din Koln.

În total, 2.500 de poliţişti aduşi din toată Germania şi 850 de voluntari vor patrula pe străzi, iar primăria va cheltui 360.000 de euro pentru a asigura ordinea. În plus, primăria a suplimentat camerele de supraveghere şi a îmbunătăţit iluminatul public. S-au tipărit fluturaşi care le explică străinilor manifestările din următoarele zile.

„Am reacţionat după evenimentele de Revelion luând măsuri concrete. Vom continua să o facem cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru ca oamenii să fie şi să se simtă în siguranţă”, declarăHenriette Reker, primarul oraşului Koln.

Presa anunţase şi crearea unui spaţiu securizat pentru femei în timpul carnavalului, însă acest lucru nu a fost confirmat oficial. Pe de altă parte, poliţia a avertizat că şi anul trecut au existat 50 de plângeri pentru agresiuni sexuale în timpul carnavalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri