O femeie care și-a declarat deschis homosexualitatea, numită premier în Serbia

Data publicării:
Serbia Prime Minister
FILE- In this Aug. 9, 2016, file photo, Ana Brnabic attends a parliament session in Belgrade, Serbia. Serbia's President Aleksandar Vucic has picked Ana Brnabic as the country's next prime minister, Thursday June, 15, 2017. Brnabic will be the first openly gay prime minister in Serbia's history. (AP Photo/Darko Vojinovic, File)

Președintele sârb Aleksandr Vucic a numit-o joi pe Ana Brnabic, o femeie care și-a declarat deschis homosexualitatea, în funcția de premier, decizie istorică în această țară tradiționalistă, informează Agerpres.

Serbia Prime Minister
Ana Brnabic / FOTO: AGERPRES

„Am decis să o propun parlamentului pe Ana Brnabic pentru funcția de prim-ministru. Cred că Ana Brnabic are calitățile personale și profesionale necesare pentru exercitarea acestei funcții”, a declarat Vucic pentru presă.

"Am convingerea că ea va munci din greu, că va arăta respect pentru partidele politice și că va conlucra cu alți miniștri spre binele Serbiei", a adăugat președintele sârb.

Vucic a fost ales președinte din primul tur al alegerilor din 2 aprilie după ce a obținut 56% din voturi. El și-a depus demisia din funcția de premier cu o zi în urmă și trebuia să numească un succesor la conducerea guvernului până la 18 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri