O furgonetă care transporta aur, jefuită la Lyon

Data publicării:
GettyImages-2044431

O furgonetă care transporta aur, mare parte sub formă de bijuterii, a fost atacată miercuri în apropiere de Lyon, la patru luni după un atac similar comis în aceeaş zonă, au anunţat surse apropiate anchetei citate de AFP.

GettyImages-2044431
Foto: Guliver/GettyImages

Modul de operare a fost aproape identic cu cel utilizat la atacul din decembrie. Vehiculul semiblindat a fost înconjurat de maşini şi interceptat de mai mulţi hoţi înarmaţi pe autostrada A89, la nord de Lyon, înainte de a fi mutat.

Cinci sau şase înarmaţi cu puşti au luat parte la atac, potrivit unei surse apropiate anchetei, care precizează că furgoneta venea de la Besancon.

După ce au luat prada, ei au incendiat trei maşini folosite la jaf, precum şi furgoneta, înainte de a fugi cu alte automobile.

Valoarea aurului furat nu este cunoscută deocamdată, dar evaluarea este în curs. Nu se ştie nici numele societăţii de transport căreia îi aparţinea furgoneta.

Poliţia judiciară din Lyon a demarat o anchetă.

În decembrie, la câţiva kilometri distanţă, o furgonetă a societăţii Loomis, care venea tot de la Besancon, a fost atacată. Aproximativ 10 hoţi au furat 70 de kilograme de aur, estimat la 2,5 milioane de euro. Jefuitorii nu au fost prinşi.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri