O navă abandonată de echipaj, cu 450 de imigranți la bord, se apropie de coastele italiene

Data publicării:
paza de coasta italia

FOTO: Guardia Costiera

ACTUALIZARE 13:00 Autoritățile italiene au preluat controlul asupra navei, care se îndreaptă acum spre un port italian, informează BBC. La bordul navei se află imigranți sirieni, printre ei copii și femei însărcinate. Nava plecase din Turcia, potrivit celor mai recente informații. Nava, veche de 50 de ani, fusese înregistrată de o companie libaneză și se pare că a ajuns sub controlul unor traficanți de ființe umane. Navele vechi, la bordul cărora sunt urcați sute de imigranți care la un moment dat anunță că vasul a fost abandonat de echipaj, pare să fie noua metodă folosită de rețelele de traficanți, comentează BBC.

ACTUALIZARE 5:45  Motoarele navei nu mai funcționează, iar vasul plutește în derivă. A fost trimis un elicopter pentru a evacua oameni de pe vasul pe care imigranții încearcă să-l controleze, a anunțat armata italiană a aerului.

În jurul orei 1:00, ora României, nava se afla la 65 de kilometri de capul Leuca, iar marea era agitată.

Nava se numește Ezadeen, are 60 de metri lungime și este înmatriculată în Sierra Leone.

Una dintre persoanele aflate la bord a reușit să se folosească de stația radio și a informat garda de coastă italiană că echipajul a abandonat vasul.

Paza de coastă italiană a alertat un vas de patrulare islandez, Tyr, care se afla în apropiere în cadrul unei misiuni pentru Frontex. Tyr a putut să ajungă la Ezadeen și să navigheze în paralel cu vasul rămas fără echipaj, dar condițiile meteorologice fac imposibilă abordarea pe mare.

Trei medici aflați la bordul Tyr urmează să fie duși la bordul Ezadeen cu un elicopter, pentru a acorda ajutor oricărei persoane care ar avea nevoie.


 


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Sunt 450 de imigranți la bordul unei nave comerciale care nu are echipaj și care se apropie de Puglia” (sudul Italiei), anunță Paza de coastă într-un mesaj pe contul de Twitter. „Paza de coastă va coordona acțiunile de salvare”, mai spun autoritățile.

Incidentul intervine la numai două zile după ce o navă sub pavilion moldovenesc, abandonată, de asemenea, de echipaj și care plutea în derivă cu 900 de imigranți clandestini la bord a ajuns în cele din urmă la Gallipoli, după ce controlul ei a fost preluat de autoritățile italiene. Patru dintre imigranți au murit la bord.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri