O parte a „Junglei” protestează la Paris

Data actualizării: Data publicării:
protest imigranti paris tw

Câteva sute de imigranţi ilegali au protestat, miercuri seară, la Paris, în apropierea taberei improvizate din cartierul Stalingrad. Autorităţile vor să evacueze zona în care au ajuns în ultimele săptămâni mii de imigranţi fugiţi din „Junglă” (tabăra desfiinţată din Calais – b.r.), scrie Le Figaro.

Melissa Bell, corespondent CNN: „Numărul migranţilor care locuiesc în apropierea staţiei de metrou Stalingrad a crescut, în ultimele săptămâni, de la câteva sute la 2.500. Sunt estimări ale organizaţiilor umanitare care le oferă ajutor. Vorbim de oameni veniţi din Eritreea, de somalezi, de sudanezi şi afgani. Majoritatea au depus actele azil aici, în Franţa. Iar acum aşteaptă să le fie analizate dosarele.”

Vrem libertate”, „Solidaritate” şi „fără poliţie” au scandat manifestanţii. În tabăra de la Stalingrad, din apropierea staţiei de metrou situate în nord-estul Parisului, s-au produs incidente în urmă cu câteva luni, când autorităţile au încercat să-i evacueze pe cei stabiliţi acolo. Acum, numărul celor care trăiesc pe stradă a crescut, odată cu desfiinţarea imensei tabere ilegale de la Calais, de unde imigranţii sperau să urce în camioanele care trec din Franţa în Marea Britanie. Câteva mii de oameni, inclusiv 1.500 de minori neînsoţiţi, au fost trimişi în tabere de primire răspândite pe tot teritoriul Franţei. Mulţi au fugit, însă, şi au ajuns la Paris unde s-au alăturat „satelor” improvizate din corturi şi cartoane.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imigranţilor care au demonstrat de miercuri seară în cartierul Stalingrad li s-au alăturat membri ai organizaţiilor umanitare care le cer autorităţilor să respecte „drepturile omului”. Manifestanţii cer „găzduire permanentă”, eliminarea oricărui termen din procedura de acordare de azil şi „ne-expulzarea imigranţilor”. Pe pancartele şi banderolele lor scria „Oameni, nu animale” şi „Nu centrelor de detenţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri