O româncă a scăpat „ca prin urechile acului” din două atentate

Data actualizării: Data publicării:
Van Hits Crowds In Barcelona's Las Ramblas
Foto: Guliver/Getty Images

Mulţi români sunt în vacanţă în Barcelona sau trăiesc în oraşul catalan. Au povestit, în direct la Digi24, cum au trăit momentele de groază de miercuri seară, când o dubă a intrat în mulțime și a ucis 13 persoane. Alți 100 de oameni au fost răniți.

Foarte multă poliţie, maşini, motociclete, foarte multă agitaţie. Mi-am dat seama că e ceva grav. M-au sunat colegii de muncă să-mi spună că au închis localul, că o furgonetă, o maşină mare albă a intrat pe Rambla cu viteză şi a dat peste toţi oamenii. Barcelona este un oraş care... Rambla cel puţin, unde eu muncesc zi de zi sunt 200 - 300 de mii de turişti care în fiecare zi pe Rambla”, spune Dragoș Motrun, care lucrează la un restaurant din zona în care a avut loc atacul.

Toată lumea fugea, se întorcea spre metrou. Am întrebat ce s-a întâmplat, mi-au spus că a fost un atentat. Am plecat spre metrou, pe o stradă paralelă cu Rambla şi nu am apucat să mergem 20 metri că s-au auzit focuri de armă, toată lumea fugea şi ţipa”, spune Elena Nicoleta Buşu, romancă aflată în Barcelona.

Nu m-am gândit o secundă, mai ales că eu marţi am fost la Londra şi fix următoarea zi după ce am plecat de acolo a fost atacul terorist şi am zis: "Ce noroc am avut că am scăpat!" Şi acum la fel, pot să spun că sunt o norocoasă că am scăpat ca prin urechile acului”, adaugă ea.

Poliţia a fost foarte promptă, foarte repede au intrat în acţiune, ne-au dirijat, ne-au spus să ne păstrăm calmul. Chiar vorbeam cu colegii mei de muncă, am colegi chiar musulmani, arabi şi vorbeam despre tema asta. Ne aşteptam, sincer ne aşteptam”, spune și Laurențiu Lungu, român care lucrează în apropiere de La Rambla.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri