Oficial european: Interzicerea Uber nu este o soluţie

Data publicării:
Barcelona Cabs Strike Against Uber Taxi App
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Interzicerea Uber nu e o soluţie. Este poziţia unui oficial al Comisiei Europene după protestul taximetriştilor din Bucureşti împotriva serviciului de transport de tip ride-sharing. Sute de şoferi de taxi şi şoferi de microbuze au protestat miercuri în faţa Guvernului acuzându-i pe cei de la Uber că le fac concurenţă neloială şi că maşinile folosite nu au autorizaţie pentru transportul persoanelor.

Ulterior, reprezentanţii companiei au informat că serviciul este unul fiscalizat şi civilizat. Vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru piața unică digitală europeană, Andrus Ansip, a susţinut, totuşi, că trebuie căutate metode pentru a colecta impozitele din activităţile desfăşurate de platformele online.

Andrus Ansip: Comisia Europeană nu vrea să ucidă inovaţia sau platformele inovative. Sunt unele probleme, unele provocări despre cum pot fi colectate taxele şi impozitele (n.r. pentru servicii de tip Uber). Cred că se pot găsi soluţii. Uber a creat un sistem prin care taxele pot fi plătite online, aşadar dacă plata taxelor este mai simplă, dacă toată lumea înţelege cum funcţionează atunci plătitorii de taxe oneşti îşi vor dori să le plătească. Doar să interzici anumite activităţi nu este o soluţie, din punctul meu de vedere.

Au apărut câteva îngrijorări legate de viitorul Uber, după protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei, soldat cu smenarea unui memorandum între patronatul transportatorilor şi Guvern, prin care se anunţă modificarea legii

privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Uber România a anunţat că ulterior a avut o întîlnire cu oficialii guvernului, inclusiv cu ministrul transporturilor, din care a reieşit că serviciul nu este în pericol. Ar urmă să fie reglementat serviciul de ride-sharing

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri