Oficialii de la Budapesta, îngrijorați de reducerea TVA la alimente din România

Data publicării:
carne supermarket-Mediafax

Secretarul-şef al Asociaţiei ungare pentru comerţ OKSZ Gyorgy Vamos a declarat că numeroase familii din Ungaria care trăiesc în zona de frontieră urmează să îşi facă cumpărăturile în România în viitor.

Fluctuaţia ratei de schimb şi preţul combustibililor ar urma să influenţeze, de asemenea, cumpărăturile peste frontieră, a apreciat Gyorgy Vamos, potrivit Mediafax.

După ce TVA va fi redusă în România la echivalentul a o treime din cele 27 de procente cât este taxa pentru cele mai multe produse din Ungaria, tot mai multe familii de unguri vor fi atrase de cealaltă parte a frontierei, contribuind astfel la bugetul României şi nu al Ungariei, a subliniat oficialul ungur.

Gyorgy Vamos a subliniat însă că sistemul online al caselor de marcat şi controlul electronic al transportului de mărfuri în vigoare în Ungaria vor împiedica apariţia unei pieţe negre alimentare în Ungaria.

Ministrul ungur al Economiei Mihaly Varga a declarat vineri pentru publicaţie că Guvernul examinează o posibilă reducere a TVA la anumite produse.

Citiți și
Bruxelles-ul decide, Bucureştiul execută: autostrada Sibiu-Piteşti a devenit prioritate zero!
Reducerea TVA ieftinește vacanțele
Analiști: Victor Ponta urmărește o lovitură politică și de imagine prin reducerea TVA
Avertismentul Comisiei Europene, după reducerea TVA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri