Pakistanezi răpiți în România. Autoritățile nu confirmă informațiile

Data actualizării: Data publicării:
maini legate cu sfoara, rapire
Foto: OSCE

Jurnaliştii Express Tribune scriu că un număr de 15 imigranţi de origine pakistaneză erau în drum spre Germania, atunci când ar fi fost răpiţi pentru răscumpărare în România. De asemenea, imigranţii pakistanezi ar fi torturaţi şi înfometaţi de către răpitorii din România. Autoritățile române nu confirmă informațiile.

rapire foto osce
Foto: OSCE

Erau în drum spre Uniunea Europeană după ce au plecat din Turcia, atunci când au fost răpiţi de nişte bărbaţi din România”, ar fi declarat sora unui imigrant pakistanez răpit în România, citat de Express Tribune. De asemenea, răpitorii ar cere 10.000 de euro pentru eliberarea fiecărui cetăţean pakistanez răpit în drum spre Germania.

Potrivit News.ro, mama unui imigrant pakistanez susţine că fiul său a plătit traficanţi pentru a-l duce din Turcia până în Uniunea Europeană, însă aceștia i-au abandonat pe imigranţi. Pakistanezii ar fi fost apoi răpiţi de bărbaţi înarmaţi din România, mai spune femeia. „Nu avem destui bani pentru eliberarea lor şi le cerem organizaţiilor pentru drepturile omului şi guvernului pakistanez să se implice pentru asigurarea eliberării acestora”, a declarat femeia.

The Express Tribune este un cotidian în limba engleză de mare tiraj cu sediul în Pakistan. Este singurul ziar din Pakistan afiliat la nivel internaţional, având parteneriat cu International New York Times, ediţia mondială a cotidianului The New York Times.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri