#PanamaPapers | Bănci din toată lumea, abonate la off-shore

Data publicării:
banca birouri functionari clienti

Mai mult de 500 de bănci, filiale și sucursale au înființat, prin intermediul firmei de avocatură Mossak Fonseca, 15.600 de companii off-shore.

În topul băncilor care au apelat cel mai des la serviciile acestei companii se numără Credit Swiss, UBS, Societe General și Royal Bank of Scotland.

Banca italiană Unicredit se află și ea pe listă cu 80 de companii off-shore înființate prin această firmă de avocatură. De asemenea, cea mai mare bancă a Germaniei, Deutsche Bank, este și ea implicată în scandal.  

Cine este firma de avocatură Mossak Fonseca

Deschisă în 1977 de Jürgen Mossack şi Ramón Fonseca, firma Mossack Fonseca este al patrulea cel mai mare furnizor de servicii offshore din lume. Mossack Fonseca este o firmă de avocatură ale cărei servicii includ înfiinţarea de companii în jurisdicţii offshore precum Insulele Virgine, Cipru sau Elveţia şi administrarea acestora, în schimbul unei taxe anuale.

Aflată în Panama, firma are o reţea globală de 600 de angajaţi care lucrează în 42 de ţări şi francize care acţionează independent în toată lumea. Până acum, casa de avocatură a reprezentat peste 300.000 de firme, peste jumătate dintre ele fiind înregistrate în paradisuri fiscale.  

Citiți și: 
Michel Platini și Lionel Messi, în documentele Mossack Fonseca
Documentele panameze. Rețeta prin care bogații lumii își ascund averile
Cum a acționat firma de avocatură Mossack Fonseca
PANAMA PAPERS | Rețeta prin care bogații lumii își ascundeau banii. Filiera românească
#PanamaPapers| Apropiații lui Vladimir Putin ar fi ascuns miliarde de dolari în bănci și companii fantomă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri