#PanamaPapers | David Cameron și-a publicat veniturile

Data publicării:
David Cameron consiliu european februarie 2015 GettyImages-511257266

David Cameron a recunoscut, sâmbătă, că a gestionat defectuos dezvăluirile privitoare la tatăl său din Dosarele Panama. Asta nu i-a împiedicat pe sute de londonezi să se adune în faţa reşedinţei din Downing Street şi să-i ceară demisia.

În perioada 2014-2015, David Cameron a avut venituri de 200.000 de lire sterline din salariul de prim-ministru, indemnizatia de preşedinte al Partidului Conservator, închirierea casei din Notting Hill, dobânzi la conturi de economii şi dividende. Pentru toate acestea, a plătit un impozit de aproape 76.000 de lire. Toate datele reies din documentele făcute publice acum.

Britanicii au mai aflat astfel că premierul a primit 200.000 de lire de la mama sa în 2011, pe lângă cele 300.000 de lire moştenite de la tatăl său. Dacă întreaga sumă ar fi fost trecută ca moştenire, David Cameron ar fi plătit taxe cu cel puţin 70.000 de lire mai mari.

„Chiar înainte să devină premier, a vândut în mod selectiv acţiunile de la fondul de investiţii condus de tatăl lui. Probabil că şi-a dat seama că nu e înţelept ca un premier să aibă acţiuni la un fond offshore”, a spus expertul contabil Gurpreet Singh.

Tot ieri, David Cameron a anunţat instituirea unui grup de lucru care va analiza dezvăluirile din Dosarele Panama, care i-au creat lui însuşi probleme de imagine.

Ştiu că ar fi trebuit să gestionez mai bine situaţia, aş fi putut s-o gestionez mai bine. Ştiu că sunt lecţii de învăţat şi le voi învăţa. Nu învinovăţiţi guvernul şi consilieri fără nume, daţi vina pe mine! Eu voi suporta consecinţele”, a spus David Cameron în fața colegilor săi de partid.

Ieri, în faţa reşedinţei oficiale din Downing Street, sute de oameni i-au cerut demisia lui David Cameron pentru că a recunoscut atât de târziu că avusese acţiuni la fondul offshore al tatălui său.

Citiți și: 
Protest în  fața Downing Street 10. Sute de oameni au cerut demisia premierului David Cameron
#PanamaPapers| David Cameron, în fața colegilor de partid după ce a spus că a deținut companii off-shore

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri