Papa Francisc nu știe „de unde vine” Emmanuel Macron

Data actualizării: Data publicării:
Pope Francis Visits The Synagogue of Rome
Foto: Gulliver/ Getty Images

Papa Francisc a refuzat, sâmbătă, să îi sfătuiască pe francezi în privința votului din alegerile prezidențiale, explicând că nu se pricepe la politica internă a Franței. Suveranul Pontif a precizat că unul dintre candidați, Marine Le Pen, reprezintă „dreapta puternică”, iar celălalt candidat, Emmanuel Macron, „nu știe de unde vine”, referindu-se, probabil, la orientarea politică a acestuia.

Pope Francis Visits The Synagogue of Rome
Foto: Gulliver/ Getty Images

Suveranul Pontif a vorbit despre alegerile din Franța în avionul cu care se întorcea din Egipt, după ce a fost despre tentația catolicilor francezi pentru votul populist sau extremist. 

„Vă spun sincer, nu înțeleg politica internă franceză.Despre cei doi candidați, nu le știu povestea. Știu că unul reprezintă dreapta puternică, dar celălalt nu știu de unde vine, deci nu pot da nicio indicație", a spus Papa Francisc, râzând, fără să spună numele celor doi candidați.

De asemenea, Suveranul Pontif a adăugat că a încercat să aibă relații bune cu actualul președinte francez. 

„Am căutat să am relații bune cu fostul președinte (François) Hollande. A exista un conflict altădată, dar am putut discuta despre acesta", a adăugat el, referindu-se probabil la dezbaterea pe tema căsătoriei între persoane de același sex sau respingerea de către Vatican a numirii unui ambasador al Franței homosexual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri