Papa Francisc l-a primit pe Barack Obama la Vatican

Data publicării:
Papa Francisc si Barack Obama la Vatican-AFP Mediafax Foto-GABRIEL BOUYS

 

Foto: AFP/Mediafax

Papa Francisc l-a primit pe Barack Obama în biblioteca Vaticanului. Flancaţi de translatori, cei doi au discutat despre puncte comune de interes: combaterea sărăciei în lume şi reducerea inegalităţilor între oameni, dar şi despre situaţia umanitară din Siria, care de mai bine de trei ani este măcinată de un război civil.

Suveranul Pontif şi preşedintele american nu au abordat subiecte pe marginea cărora au păreri diferite, cum ar fi avorturile, contracepţia sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Barack Obama a venit la Vatican însoţit de secretarul de stat, John Kerry şi nu de familie. Michelle Obama şi cele două fiice tocmai au încheiat un turneu în China.

„Ultima dat când am fost aici ca să mă întâlnesc cu predecesorul dumneavoastră am putut să vin cu soţia şi copiii”, a spus Barack Obama.

Barack Obama este cel ce-al nouălea preşedinte american care face o vizită în Cetatea Sfântului Scaun. Analiştii spun că încearcă să aibă cu Papa Francisc o relaţie asemănătoare celei dintre republicanul Ronald Reagan şi Papa Ioan Paul al II-lea, în anii `80.

Preşedintele american i-a oferit Papei Francisc un cufăr de piele pe care l-a adus de la o biserică din Baltimore, primul lăcaş catolic construit în Statele Unite după declararea independenţei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri