Papa Francisc plăteşte chiria pentru o plajă privată

Data publicării:
Pope Francis Visits Philippines - Day 2
Foto: Guliver / GettyImages

Papa Francisc a închiriat o plajă privată în apropiere de Roma, pentru ca o organizaţie caritabilă să poată ajuta persoanele cu dizabilităţi să se bucure de mare şi de soare, potrivit organizaţiei care se ocupă de proiect, relatează CNN.

Pope Francis Visits Philippines - Day 2
FOTO: Getty Images

Organizaţia Opera D’Amore închiriază o porţiune din plaja La Madonnina încă din 2012 şi a echipat-o cu alei, rampe şi vehicule pentru apă care să le poată oferi acces în mare persoanelor în scaune cu rotile sau cu alte probleme medicale, din cauza cărora le este greu să meargă la plajă.

Preotul Konrad Krajewski, trezorier papal, a declarat pentru CNN că Suveranul Pontif a oferit organizaţiei o sumă nedivulgată de bani „pentru a susţine proiectul care ajută tinerii cu dizabilităţi şi în special pentru a acoperi costul chiriei anuale a plajei cunoscută ca La Madonnina”.

Opera D’Amore a anunţat într-un comunicat publicat pe site că a primit informaţiile despre donaţie „cu entuziasm şi uimire”.

Un reprezentant al organizaţiei caritabile, preotul Massimo Consolaro, a declarat pentru CNN că sute de oameni cu dizabilităţi merg anual pe această plajă şi că numărul lor este în creştere.

Programul este desfăşurat de voluntari, inclusiv de personal medical şi de asistenţi de la Federaţia Italiană de Înot Paralimpic, care se asigură că oamenii sunt în siguranţă în apă.

Opera D’Amore a creat spaţiul, aflat la sud de Roma, să fie o „plajă fără bariere arhitecturale sau mentale, unde toată lumea se poate bucura de mare împreună”, a scris organizaţia pe site.

Consolaro a precizat că este singura plajă din regiune care asigură personal şi facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri