Paradă de ziua Reginei Marii Britanii. La ceremonie au participat 1.400 de militari

Data publicării:
regina saluta

Rând pe rând, cei 1.400 de militari au trecut prin faţa reginei Elisabeta a II-a şi a prinţului consort Philip. Toate regimentele armatei britanice au participat la defilare, iar lor li s-au alăturat şi cele din statele membre ale Commonwealth-ului.

„Parada de ziua Reginei” are o tradiţie de peste 250 de ani şi se referă la ritualul tradiţional care avea loc înaintea începerii unei lupte. Soldaţii defilau atunci cu steagurile coborâte, pentru ca însemnele să fie recunoscute de aliaţi.

La finalul ceremoniei de două ore, suverana Marii Britanii s-a întors la Palatul Buckingham, unde a primit din nou onorul regimentelor.

Nu a fost, însă, ultima etapă a ceremoniei organizate în cinstea suveranei de 88 de ani. A urmat un spectacol al Forţelor Aeriene, pe care familia regală l-a urmărit de la balconul palatului Buckingham. Şi vorbim aici de aproape toţi membrii familiei regale - de la regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip, până la prinţul Charles, prinţii William şi Harry, ducesa de Cambridge şi cea de Cornwall. A fost, practic, o singură absenţă marcantă - micul prinţ George, ocupat, probabil, cu somnul de după-amiază.

Deşi Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie, ziua ei este sărbătorită vara, când vremea este favorabilă pentru desfăşurarea paradei. Cu o singură excepţie, suverana a participat la fiecare ceremonie încă din 1951.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri