Paris | Un poliţist a fost înjunghiat de una dintre femeile arestate în dosarul buteliilor

Data publicării:
_OPERATIUNE_ANTITERO_PARIS_captura

Trei femei au fost arestate în Franţa în timpul unei operaţiuni antiteroriste desfășurate în apropierea Parisului. Una dintre ele a atacat cu un cuţit forţele de ordine şi a înjunghiat un poliţist. Ea a fost împuşcată, dar a supravieţuit.

 

Raidul a avut legătură cu maşina cu butelii de gaz, descoperită duminică, în apropierea catedralei Notre Dame. Alţi patru suspecţi au fost arestaţi, recent, în acest dosar.

Potrivit investigatorilor, pe lângă buteliile cu gaz, în vehiculul de lângă Notre Dame au fost găsite şi documente în limba arabă, dar niciun detonator sau dispozitiv exploziv independent. Cu toate acestea, autorităţile franceze tratează incidentul ca pe unul terorist.

În Franţa este stare de urgenţă şi cel mai înalt nivel de alertă antiteroristă de aproape un an, după atacurile de la Paris din noiembrie 2015.

Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne al Franţei: „Aceste femei tinere, cu vârstele de 39, 23 şi 19, au fost radicalizate, sunt fanatice şi cel mai probabil pregăteau noi acţiuni violente şi iminente. Franţa se confruntă cu o ameninţare teroristă de o amploare inedită. Această ameninţare dificil de detectat şi de prevenit cere în consecinţă mobilizare perfectă a serviciilor noastre de poliţie şi de informaţii.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri