Patriarhul Kievului îl numeşte pe Vladimir Putin „noul Cain”: „I se apropie sfârşitul”

Data publicării:
vladimir putin despre ucraina-1

 

Patriarhul Kievului Filaret vorbeşte, fără să îi rostească vreodată numele, de un lider ortodox care „se declară frate al poporului ucrainean, dar care prin actele sale a devenit un nou Cain responsabil de vărsarea sângelui fraţilor şi induce lumea în eroare prin minciună”.

În Biblie, Cain îşi ucide fratele mai mic, pe Abel şi, întrebat de Dumnezeu, neagă crima.

„Spune minciuni evidente: trimite mercenari care ucid în ţara noastră, dar vorbeşte despre un conflict intern în care el nu este implicat; trimite în Ucraina trupe care îi sunt subordonate dar spune public că nu sunt acolo. În timp ce Ucraina îşi îngroapă soldaţii morţi ca pe nişte eroi, ţara lui îi îngroapă pe ai ei în secret, ascunzând cauza morţii lor”, continuă patriarhul, într-o aluzie clară la Vladimir Putin.

Mediafax informează că Patriarhul Filaret le cere, de asemenea, credincioşilor din Biserica sa să nu se teamă de președintele rus, anticipând că „i se apropie sfârşitul”.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene este cunoscut pentru luările sale de poziţie virulente împotriva lui Putin.

Ortodocşii din Ucraina sunt împărţiţi între Biserica ce depinde de patriarhia Moscovei, cea care depinde de patriarhia Kievului şi o mică Biserică autocefală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri