Patru morți într-un incident armat la Palatul de Justiție din Milano

Data publicării:
palazzo-giustizia-milano-spari-fotogramma-258

Bărbatul a deschis focul asupra judecătorului şi martorilor, apoi a îndreptat arma spre doi bărbaţi aşezaţi în rândurile rezervate publicului.

Tribunalul a fost evacuat, sute de persoane aşteaptă în faţa instituţiei ca poliţia să verifice întreg perimetrul. 

Claudio Giardiello, inculpat pentru bancrută frauduloasă, a intrat joi în Palatul de Justiţie din Milano şi a tras mai multe focuri de armă asupra unor persoane, la etajul al treilea al imobilului.

Patru persoane au fost ucise. Fernando Ciampi, un judecător care se ocupă de cazuri de faliment, a fost împuşcat mortal în biroul său, situat la etajul al doilea. Cea de-a doua persoană ucisă este avocatul Lorenzo Alberto Claris Appiani.

Giardiello, bine înarmat, ar fi intrat în Palatul de Justiţie însoţit de un avocat, astfel că a reuşit să evite controlul cu detectoarele de metale.

În urma atacului, Palatul de Justiţie a fost evacuat, iar poliţiştii l-au căutat pe atacator, care iniţial se afla în clădire. El a reuşit ulterior să fugă cu o motocicletă, dar a fost prins la scurt timp de carabinieri.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a confirmat că autorul atacului armat a fost prins de carabinieri la Vimercate, o localitate situată în apropiere de Milano, scrie Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri