Peste 10.000 de greci în stradă, la Salonic

Data publicării:
proteste salonic

S-au terminat vacanţele, au început protestele! Cel puţin 10 mii de greci au umplut străzile la Salonic să îşi verse oful: măsurile de austeritate care i-au sărăcit, se plâng ei. În timpul demonstraţiei, premierul anunţa că Grecia nu mai este paria Europei, că riscurile au dispărut. Semn că nu e chiar aşa, discursul lui nu a fost transmis în direct la televiziunea publică pentru că angajaţii erau în grevă.

 

Grecii sunt supăraţi pe guvernul care nu şi-a respectat promisiunea: eliminarea măsurilor anti-austeritate. Oamenii îl acuză pe Alexis Tsipras că a speculat protestele de anii trecuţi ca să ajungă prim-ministru.

George Mylonas, şef de sindicat: „Oamenii au realizat acum că sunt păcăliţi, că au fost păcăliţi de primul-ministru şi de aceea vor lupta cu toată puterea.”

În timp ce grecii îşi spuneau părerea despre el, premierul ţinea un discurs ca de victorie, tot la Salonic, în care îşi prezenta reuşitele în economie şi chema investitorii care au fugit de teama falimentului grecesc.

Alexis Tsipras, premierul Greciei: „Grecia nu mai este un stat paria al Europei. Investiţi fără frică şi fără ezitare în economia Greciei. Riscurile au dispărut definitiv.”

Ţările din jurul Mării Mediterane, inclusiv Grecia, au îndemnat liderii europeni să renunţe la austeritate în favoarea investiţiilor care să ducă la creştere economică şi la mişcorarea diferenţelor dintre nordul şi sudul Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri