Peste 2.000 de simpatizanţi ai rebelilor au manifestat în Piaţa Lenin. Soldaţii ucraineni înaintează spre Doneţk

Data publicării:
simpa

Susţinătorii "Republicii populare" de la Doneţk, proclamată de separatişti în estul Ucrainei, vor să apere localitatea de armata ucraineană care înaintează către ea. Rebelii spun că vor câştiga lupta, iar în final vor elibera inclusiv capitala Kiev, indiferent de cât de mult sânge va curge. Ei sunt de părere că decizia insurgenţilor din Slaviansk de a părăsi oraşul este genială.

„Fraţii noştri din Slaviansk nu au fugit din oraş. Au venit în Doneţk pentru a ajuta oamenii de aici, pentru că oraşul este capitala regiunii. Nu ne temem de nimic”, a spus un rebel prorus.

La rândul lor, simpatizanţii rebelilor spun că sunt pregătiţi pentru bătălia decisivă.

„Sunt bătrân, dar sunt pregătit să pun mâna pe arme. Mai bine mor pe baricade decât să fiu sub bocancul autorităţilor ucrainene”, a spus un localnic.

Cel mai bogat ucrainean, Rinat Ahmetov, a făcut un apel la calm.

„Bombardarea oraşului Doneţk este interzisă. Bombardarea regiunii Donbass este interzisă. Distrugerea oraşelor este interzisă. Distrugerea satelor este interzisă. Distrugerea infrastructurii este interzisă. Nu vom permite ca oamenii să moară şi să sufere”, a declarat Rinat Ahmetov, patronul clubului Şahtior Doneţk.

Ucrainenii au început să se mobilizeze pe Facebook pentru a salva ţara în contextul în care armata este slabă şi prost echipată. Grupul de voluntari S.O.S. Armata are mii de abonaţi care au început să strângă ajutoare pentru combatanţii loialişti. Între timp, armata ucraineană a anunţat că a dat peste un depozit de arme al rebelilor într-o biserică din Slaviansk. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri