Petro Poroşenko a vorbit cu Angela Merkel despre o misiune europeană de pace în estul Ucrainei

Data publicării:
petro porosenko - fb

Preşedintele Ucrainei a evocat importanţa coordonării eforturilor în vederea desfăşurării unei misiuni de menţinere a păcii. Ucraina vrea să ştie dacă o astfel de misiune poate fi asumată de Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei de la Kiev.

Potrivit Mediafax, trei militari ucraineni au murit vineri în confruntări cu insurgenţi proruşi, fiind primele victime înregistrate în ultimele trei zile.

„Chiar şi în cel mai optimist scenariu, cel al respectării armistiţiului instituit în 15 februarie, ameninţarea militară din est se menţine”, a spus Petro Poroşenko, referindu-se la Rusia.

În ultimele două săptămâni, preşedintele Petro Poroşenko a mai vorbit despre ideea ca Uniunea Europeană să trimită în regiunea Donbas trupe de menţinere a păcii sub mandat ONU, care să ajute la implementarea acordului de pace de la Minsk.

Cel mai bun format ar fi o misiune din partea Uniunii Europene. Suntem convinşi că ar fi cea mai bună şi eficientă garanţie pentru securitate, într-o situaţie în care promisiunile pentru pace nu sunt respectate de Rusia şi de cei pe care îi susţine”, declara atunci liderul de la Kiev.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat cu aproximativ 5.800 de morţi.

Citiți și
Şase țări membre NATO îşi reduc cheltuielile militare
Exerciţii comune americano-lituaniene. Manevrele au loc pe fondul ameninţărilor armate ale Rusiei
Ce cred Klaus Iohannis și Angela Merkel despre riscul ca Rusia să facă în Moldova același lucru pe care l-a făcut în Ucraina
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri