Poliţia germană explică de ce l-a ucis pe atacatorul de la cinematograf: „A luat ostatici”

Data publicării:
ATAC GERMANIA3-GETTY

Foto: Gulliver / Getty Images

Primele informaţii apărute în presă spuneau că un bărbat care purta cagulă, o centură de gloanţe şi o armă a intrat într-un multiplex din oraşul Viernheim, aflat la 25 de kilometri distanţă de Frankfurt. Se întâmpla cu puţin înaintea orei locale 15:00 (16:00, ora României).

Primele relatări vorbeau despre zeci de răniţi. Ar fi fost împuşcaţi între 25 şi 50 de oameni. Un reprezentant al Poliţiei din Viernheim a confirmat în acel moment că este o situaţie de criză.

În cele din urmă, a venit informaţia că forţele de ordine, care înconjuraseră complexul, au intrat în interior şi l-au împuşcat pe atacator. Bărbatul a murit.

La aproape 3 ore de la declanşarea crizei, Peter Beuth, ministrul de Interne al landului Hesse, a declarat în Parlamentul regional că „poliţiştii au crezut că atacatorul a luat ostatici şi din această cauză l-au împuşcat mortal”. Oficialul a adăugat că nicio altă persoană nu a fost rănită, scrie BBC.

„Poliţia a primit un apel la numărul de urgenţă 112 la ora 14:45. Persoana care a sunat a spus că acolo (în multiplex – n.r.) este un om mascat... Şi care are o armă lungă. Nu este clar dacă era vorba despre o armă reală. Cel care a sunat a spus că a auzit patru împuşcături şi că bărbatul mascat pare cam instabil psihic. Forţele speciale ale Poliţiei au fost alertate”, a declarat Peter Beuth.

The Telegraph scrie că acelaşi oficial a precizat că, totuşi, atacatorul luase ostatici. "Erau ostatici înuntru şi a avut loc o confruntare (cu poliţiştii) înainte să fie ucis", a spus Peter Beuth.

Cotidianul Bild citează Ministerul de Interne şi scrie că 20 dintre cei aflaţi în complex în momentul intrării forţelor de ordine au suferit intoxicaţii uşoare din cauza gazelor lacrimogene folosite în timpul operaţiunii.

Iar Frankfurter Allgemeine remarcă faptul că încă nu se ştie motivul atacului. Ar fi putut fi o acţiune cu motivaţie politică, ideologică sau doar un jaf care a mers prost. În orice caz, presa germană citează surse oficiale care afirmă că nu este luată în calcul varianta unui atac terorist

Citiţi şi:

Atac într-un cinematograf din Germania. Atacatorul a fost ucis, nimeni nu a fost rănit grav

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri