Politician condamnat la închisoare din cauza unui tatuaj

Data publicării:
catuse la maini costum - GettyImages - 11 august 15

O instanţă germană l-a condamnat luni după-amiază pe politicianul local de extremă dreapta Marcel Zech de la Partidul Naţional Democratic (NPD) la opt luni în spatele gratiilor, după ce şi-a expus la o piscină publică tatuajul cu un lagăr de concentrare şi cuvintele „jedem das seine” (n.r. pentru fiecare ce merită) inscripţionate pe spatele său, informează Politico.eu, citat de News.ro.

marcel zech
Foto: npd-barnimuckermark.de

Anterior, o instanţă din localitatea Oranienburg l-a condamnat la finele anului 2015 pe politicianul de extremă dreapta la şase luni de închisoare, însă procurorii şi avocaţii au făcut apel la tribunalul din Neuruppin.

Avocatul politicianului german ia în considerare formularea unui nou apel, după ce şi-a apărat clientul pe baza principiului libertăţii de exprimare.

Marcel Zech este un consilier local în districtul Barnim şi membru al extremiştilor de la Partidul Naţional Socialist (NPD). Tatuajul acestuia ilustrează porţile lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau, însoţite de proverbul german „jedem das seine” (n.r fiecare după ce merită), care era prezent la intrarea în lagărul de concentrare Buchenwald.

Nu este nicio urmă de îndoială cu privire la ce a vrut să exprime acuzatul prin acest tatuaj”, a declarat judecătorul John Kalkow. Acesta a susţinut că politicianul de extremă dreapta a luat în râs uciderea sistematică a milioane de evrei şi, prin urmare, este vinovat de incitare la ură.

Marcel Zech şi-a acoperit tatuajul cu o ilustraţie a personajelor de desene animate Max şi Moritz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri