Politicienii importanți din Ucraina au votat cu speranța unui drum european

Data publicării:
timosenko vot

Iulia Timoşenko a venit la vot alături de fiica sa, Evghenia. Fostul premier al Ucrainei le-a spus jurnaliştilor că această zi trebuie să fie o celebrare a democraţiei.

Cred că Ucraina poate fi puternică, fericită şi bogată doar dacă devine parte a Uniunii Europene. Ştiu că acum este timpul să organizăm un referendum pentru aderarea la NATO, pentru a restabili pacea în Ucraina, aceasta trebuie să fie strategia noastră naţională pentru ca nimeni să nu ne mai poată lua vreodată din teritoriu”, a spus ea.

Principalul contracandidat al Iuliei Timoşenko, Petro Poroşenko, a votat la Kiev. El a venit însoţit de soţie şi de cei patru copii. Toţi s-au aşezat la coadă alături de ceilalţi alegători şi au avut de aşteptat minute bune ca să voteze.

„Faptul că avem parte de o prezenţă la vot atât de ridicată este cea mai bună dovadă că ucrainenii au făcut deja propria alegere”, a spus el.

Vitali Klitschko, susţinător declarat al lui Petro Poroşenko şi lider al revoltei proeuropene, a votat tot la Kiev şi a venit însoţit de fratele său, Vladimir, celebrul boxeur şi campion mondial la categoria grea.

„Sper să se decidă viitorul preşedinte astăzi, din primul tur, şi să ne apucăm de reforme”, a spus liderul partidului "Lovitura".

Actualul preşedinte interimar al Ucrainei, Oleksander Turcinov, spune că a venit să voteze pentru un viitor european al Ucrainei.

După alegerile prezidenţiale vom finaliza procesul de reconstrucţie al conducerii Ucrainei şi al instituţiilor guvernamentale. Aceste lucruri sunt foarte importante stabilizarea situaţiei din Ucraina”, a declarat preşedintele interimar al Ucrainei.

La urne s-a prezentat şi premierul Arseni Iaţeniuk, unul dintre reprezentanţii emblematici ai revoltei din Piaţa Independenţei care a culminat cu îndepărtarea de la putere a lui Viktor Ianukovici.

„Ucrainenii şi-au câştigat dreptul de a-şi alege liderii şi toate încercările Rusiei de a împiedica desfăşurarea alegerilor sunt sortite eşecului. Ucraina va avea un preşedinte ales în mod legitim”, a spus premierul Ucrainei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri