Poliţişti belgieni, arestaţi de omologii francezi din greșeală

Data actualizării: Data publicării:
louis-funes

Doi poliţişti belgieni au fost arestaţi de omologii lor francezi pentru că au transportat migranţi ilegali în Hexagon, relatează BFMTV, precizând că a fost vorba de o greşeală, scrie News.ro.

louis-funes

Ofiţerii belgieni au fost prinşi în maşină cu circa zece migranţi ilegali.

Potrivit anchetatorilor, oamenii legii din Belgia au descoperit 30 de migranţi sirieni şi irakieni ascunşi într-un camion. Conform procedurilor în vigoare, migranţii prinşi în Belgia sunt duşi la cea mai apropiată frontieră de ţara lor de origine. În acest caz, a fost vorba de graniţa cu Franţa.

Oamenii de legii i-au urcat pe refugiaţi în două furgonete, pentru a-i duce la frontieră. Însă, şoferul uneia dintre maşini a greşit drumul şi a intrat, fără să îşi dea seama, pe teritoriul Hexagonului.

Când au fost prinşi de poliţiştii francezi, belgienii au încercat să le explice situaţia. Au fost duşi, însă, la secţia de poliţie din Nieppe, unde au fost audiaţi timp de patru ore.

„Colegii nu şi-au dat seama că trecuseră frontiera cu 50 de metri”, a explicat preşedintele Sindicatului poliţiştilor belgieni, Vincent Gilles.

Belgienii nu vor fi urmăriţi în justiţie, însă liderul de sindicat este scandalizat.

„Daţi-vă seama, patru ore, fără avocat, fără acces la un interpret - trebuie spus că sunt colegi valoni, în Belgia se vorbesc trei limbi - şi fără să aibă o copie a declaraţiei care le-a fost cerută”, a spus Gilles.

Şi în Franţa, incidentul a provocat o polemică. Autorităţile şi-au exprimat „cea mai puternică reprobare” şi au dat asigurări că este „o iniţiativă care nu este conformă practicilor obişnuite practicilor de lucru între Franţa şi Belgia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri