Portavionul Charles-de-Gaulle, cu 26 de avioane de vânătoare la bord, a plecat spre coastele Siriei și Libanului

Data publicării:
Capture-1

Foto: Wikipedia 

După atentatele sângeroase comise vineri la Paris, președintele François Hollande „a decis să angajeze” grupul aeronaval francez „în Mediterana de Est, înainte de a-l trimite, dacă va fi cazul, în Golful Persic”, a declarat amiralul René-Jean Crignola, comandantul grupului.

Portavionul, cu 18 avioane Rafale și 8 aparate Super-Etandard la bord, va ajunge în câteva zile în zona respectivă, în largul coastelor Siriei și Libanului. Misiunea sa inițială era de a se deplasa în Golful Persic, unde ar fi ajuns în circa o lună.

„În zilele următoare, sosirea pe teatrul de operațiuni a avioanelor de vânătoare ale grupului aerian îmbarcat va tripla capacitățile actuale de acțiune ale Franței”, a indicat amiralul René-Jean Crignola, potrivit Agerpres.

Acesta comandă Task Force 476, ce cuprinde, pe lângă grupul aeronaval francez, mai multe nave străine, printre care o fregată britanică și una belgiană, Léopold I.

„La 13 noiembrie, Franța a fost atacată pe teritoriul său de Daech (Statul Islamic – n.r.), care a comis atentate teroriste simultane la Paris și în aglomerarea urbană pariziană, făcând mai mult de o sută de victime. La 16 noiembrie, președintele a anunțat în fața camerelor reunite ale parlamentului intensificarea operațiunilor militare împotriva Daesch, mai ales în Siria”, a explicat amiralul Crignola.

Aceasta este cea de-a treia misiune a portavionului francez în zonă în ultimii doi ani.

Duminică, la două zile după atacurile de la Paris și Saint-Denis, aviația franceză a bombardat masiv orașul Raqa, capitala de facto a Statului Islamic în nordul Siriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri