Poveștile groazei spuse de o asistentă care a tratat răniții de la Manchester

Data actualizării: Data publicării:
ranita manchester

Joe O'Brien, asistentă în cadrul departamentului de chirurgie a spitalului Stepping Hill, a povestit, pentru The Guardian, cum a decurs acea noapte fatidică, unde șase victime au fost tratate pentru rănile provocate  în urma atacului de la Manchester Arena.

asistenta manc
FOTO: The Guardian

Asistena a povestit cum luni, lucrase timp de 10 ore, de la 8 dimineața, la spitalul Stepping Hill din Stockport:„Eram în pat când am auzit la radio cuvintele Manchester și incident”. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-l sune pe băiatul ei, care trăiește în centrul Manchester-ului.

După ce s-a asigurat că fiul său este în siguranță, s-a întors la muncă, la spital. Acolo erau internați șase răniți de bomba care explodase cu puțin timp în urmă, la concertul Arianei Grande.„Toți aveau leziuni la nivelul membrelor inferioare – erau răni de șrapnel. Cuiele de metal, unele având un diametru mai mare de 2 centimetri, au provocat o durere enormă pacienților, lăsând găuri efectiv în oameni”.

Asistena, care lucrează în domeniu din 1988, a explicat că rănile provocate de șrapnel sunt unele dintre cele mai tulburătoare lucruri pe care le-a văzut: „Distruge orice îi stă în cale: artere, oase, nervi”.

Joe O Brien povestește cum una dintre pacientele din acea seară fatidică a venit cu răni îngrozitoare, provocate de șrapnel, pe o porțiune mare a corpului.„Avea oase rupte și leziuni de țesut. A fost în operație timp de trei ore jumate”.

Asistenta a fost surprinsă când fata i-a mulțumit și i-a zâmbit, deși era într-o stare gravă:„ A fost un semn real de umanitate”.

La spitalul din Stepping Hill, noaptea de luni spre marți a fost o agitație cum rar se întâmplă. Toți angajații erau la serviciu- chirurgi, anesteziști, asistente, radiologiști și manageri de spital. Unul dintre medici a fost chiar la arena din Manchester în momentul exploziei, așteptând să-și ia fata de la concert. Cu toate astea, a reușit să-și găsească puterea pentru a veni la spital și a se concentra pe ce are de făcut.

În momentul în care medicii au fost nevoiți să predea poliției cuiele scoase din oameni, asistenta a realizat amploarea evenimentului.„Am plâns când am ajuns acasă. Încă mă simt foarte rău. Un lucru teribil s-a întâmplat și nu există o explicație pentru el”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri