PREMIERĂ. O femeie devine primar al Parisului

Data publicării:
anne hidalgo primarie paris

În vârstă de 54 de ani, Anne Hidalgo, mâna dreaptă a primarului socialist în exerciţiu, Bertrand Delanoë, a învins-o pe adversara sa de dreapta din cadrul UMP, Nathalie Kosciusko-Morizet, în vârstă de 40 de ani, o apropiată a fostului preşedinte Nicolas Sarkozy. Aceasta se clasase pe primul loc după primul tur desfăşurat pe 23 martie.

Anne Hidalgo era o necunoscută în urmă cu câțiva ani. S-a născut în Spania, la San Fernando, la 19 iunie 1959, dar familia ei s-a mutat la Lyon în 1961 în timpul dictaturii lui Franco.

Foarte bună la învățătură, dar discretă, chiar ștearsă, Anne visa să ajungă la Paris, ceea ce reușește în 1982. Se apropie de politică pentru prima dată în 1993, când intră în Ministerul Muncii, apoi în anul următor se înscrie în Partidul Socialist.

Ani de zile a stat în umbră, lucrând la cabinetele miniștrilor, apoi a devenit mâna dreaptă a lui Bertrand Delanoe și a fost prima lui adjunctă în timpul celor 13 ani de mandat. Răbdătoare, discretă și abilă, o femeie la locul ei, devotată și serioasă - așa o descrie Europe 1. Totuși, când vrea ceva, are nerv și ambiție.

Are doi copii dintr-o primă căsătorie. În 2004 s-a recăsătorit cu un deputat.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri