Premierul britanic exclude organizarea unui alt referendum pe tema independenței Scoției

Data publicării:
CAMERON TEASE-1

David Cameron, reales cu o majoritate surprinzătoare săptămâna trecută, a declarat că se va asigura să îi fie conferite Scoţiei puteri sporite, conform unui plan deja existent. El a minimizat însă ideea că scoţienii ar putea organiza un alt referendum pe tema independenţei.

"Am avut un referendum. Scoţienii au votat categoric să rămână în Marea Britanie", a declarat Cameron pentru Channel 4 News.

"Nu va fi un alt referendum", a declarat el, afirmând că Partidul Naţionalist Scoţian (SNP), care este pro-independenţă și care a câştigat 56 dintre cele 59 de mandate parlamentare în Scoţia săptămâna trecută, a spus clar că rezultatul alegerilor nu înseamnă neapărat asigurarea unui alt vot.

Scoţienii au respins independenţa în septembrie 2014 cu 55 la 45 la sută din voturi, după o campanie lungă şi disputată. Unii naţionalişti au declarat ulterior că problema s-a decis pentru o "generaţie".

Dar succesul SNP, care a spulberat Partidul Laburist în Scoţia săptămâna trecută, a reînnoit speculaţiile cu privire la un nou referendum, probabil după alegerile parlamentare scoţiene de anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri