Premierul britanic vrea restricții pe internet, pentru a împiedica răspândirea terorismului

Data actualizării: Data publicării:
theresa may

Premierul Theresa May a declarat duminică, după reuniunea cabinetului de securitate COBRA convocat după atacurile de sâmbătă seara de la Londra, că democrațiile aliate trebuie să încheie niște acorduri internaționale care să reglementeze spațiul virtual, pentru a preveni răspândirea extremismului și terorismului. Ea a precizat că și pe plan intern trebuie să se acționeze pentru a reduce extremismul online. În același timp, Theresa May a subliniat că sunt necesare și acțiuni militare pentru a distruge ISIS în Irak și Siria. 

Premierul britanic a arătat că trebuie revizuită strategia antiterorism a Marii Britanii, astfel încât să fie sporite puterile poliției și serviciilor de informații. 

„În timp ce trebuie să-i privăm pe terorişti de spaţiile lor sigure de pe Internet nu trebuie să uităm de ascunzătorilor lor din lumea reală. Acest lucru înseamnă acţiuni militare pentru a distruge ISIS în Irak şi Siria, dar înseamnă să acţionăm şi aici, acasă.  Pe măsură ce natura pericolelor care ne pândesc devine mai complexă, mai fragmentată, mai ascunsă, în special online, strategia trebuie să se schimbe. Pe măsură ce aflăm de ameninţările în schimbare, trebuie să ne revizuim strategia antiterorism a Marii Britanii, pentru a ne asigura că poliţia şi serviciile de informaţii au toată puterea de care au nevoie”, a spus Theresa May.

A venit vremea să spunem „Ajunge!”, a punctat premierul britanic.

„Toată lumea trebuie să-şi trăiască viaţa aşa cum este normal, societatea noastră ar trebui să continue să funcţioneze în conformitate cu valorile noastre, dar când vine vorba despre gestionarea extremismului şi terorismului, lucrurile trebuie să se schimbe”, a arătat Theresa May.

„În timp ce recentele atacuri nu sunt conectate la o grupare comună, ele totuşi sunt conectate într-un fel anume, au la bază ideologia răului, a islamismului extremist care predică ura, diviziunea şi sectarismul. Trebuie să lucrăm cu guvernele aliate democrate pentru a ajunge la acorduri internaţionale care să reglementeze spaţiul virtual, pentru a preveni răspândirea extremismului şi terorismului. Trebuie să facem tot ce putem şi acasă pentru a reduce extremismului online”, a explicat șefa guvernului britanic. 

„Trebuie să fim uniţi, trebuie să acţionăm împreună, uniţi vom învinge duşmanii!” - a fost îndemnul pe care l-a transmis Theresa May concetățenilor ei. 

Pe de altă parte, premierul britanic a anunțat că data alegerilor legislative este menținută pentru joi, 8 iunie, iar campania electorală se reia luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri