Premierul Franței: Teroristul Amedy Coulibaly a avut un complice. Operaţiunea de căutare continuă

Data publicării:
manuel valls ministrul francez de interne afp-1

„Operaţiunea de căutare continuă”, a spus șeful guvernului de la Paris.

În vârstă de 32 de ani, Amedy Coulibaly a fost ucis vineri în asaltul forţelor franceze asupra magazinului evreiesc din Vicennes, unde ţinea ostatici. El a omorât patru persoane în acest magazin, după ce, joi, împuşcase mortal o poliţistă la Montrouge.

Într-o înregistrare apărută în weekend, Amedy Coulibaly şi-a detaliat acţiunile şi şi-a revendicat apartenenţa la gruparea Statul Islamic.

El a confirmat, totodată, ceea ce a scris în ultimele zile presa franceză - că s-a sincronizat cu fraţii Kouachi, ucigaşii jurnaliştilor de la Charlie Hebdo.

Frații mei, suntem o echipă, împărțită în două. Ei s-au ocupat de Charlie Hebdo, eu - puţin de poliție. Am făcut lucrurile puţin împreună, puţin separat, pentru un impact mai mare. Am citit despre proiectul lor și am participat cu câteva mii de euro pentru a putea termina de cumpărat lucrurile de care aveam nevoie”, a spus Amedy Coulibaly, în respectiva înregistrare.

Pe de altă parter, Hayat Boumeddiene, soția lui Amedy Coulibaly, s-ar afla în Siria, relatează presa franceză.

Cea mai căutată persoană din Franța ar fi plecat din țară pe 2 ianuarie, cu o cursă Madrid Istanbul, în compania unui bărbat al cărui frate ar fi în atenția serviciilor de informații franceze, relatează Le Parisien.

Publicația mai scrie că serviciile de informații din Turcia spun că femeia a trecut frontiera turco-siriană pe 8 ianuarie și că avea asupra ei un bilet de întoarcere pe ruta Istanbul-Madrid, pentru data de 9 ianuarie, dar că nu a urcat în avion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri