Premierul Ucrainei: „Nimeni nu vrea să vadă tancurile ruseşti la graniţa Uniunii Europene”

Data publicării:
arseni

„Pe baza propunerilor făcute de preşedintele Franţei şi cancelarul Gemaniei, eforturile comune sunt în desfăşurare”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse.

Această declaraţie scurtă a însemnat rezumatul întâlnirii dintre Francois Hollande, Angela Merkel şi Vladimir Putin. Şi chiar dacă discuţiile nu au clarificat situaţia din estul Ucrainei, Kremlinul a anunţat că cei trei lideri pregătesc un text comun, o variantă îmbunătăţită a acordului de încetare a focului semnat anul trecut la Minsk.

„Documentul ar include propunerile preşedintelui Ucrainei şi cele formulate şi adăugate de preşedintele Federaţiei Ruse”, a adăugat Dmitri Peskov.

A fost un maraton diplomatic pentru Angela Merkel şi Francois Hollande, care înainte de vizita de la Moscova au mers la Kiev, unde au discutat cu preşedintele Petro Poroşenko.

Planul de la Minsk este foarte simplu: încetarea imediată a focului, eliberarea tuturor ostaticilor, închiderea graniţelor”, a declarat Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei.

Iar dacă eforturile de pace nu vor duce la nici un rezultat, Ucraina este pregătită să ducă un război total împotriva separatiştilor din estul ţării. Pentru a reuşi acest lucru are nevoie de armament, iar un ajutor ar putea veni din partea politicienilor americani, care vorbesc tot mai des depre susţinerea armatei ucrainene.

Nimeni nu-şi doreşte un nou război, un război la scară largă în Europa. Dar sunt sigur că nimeni din Europa nu vrea să vadă tancurile ruseşti la graniţa Uniunii Europene”, a declarat Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei.

Administraţia de la Kiev susţine că luptele din est costă bugetul Ucrainei între cinci şi şapte milioane de euro pe zi, o sumă extrem de mare pentru o ţară în recesiune economică.

Citiți și: Angela Merkel spune că securitatea în Europa trebuie consolidată împreună cu Rusia. Reacția Moscovei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri