Presă: 60 de foști militanți islamiști sirieni au intrat în Germania ca refugiați

Data publicării:
Christmas Market Opens In Nuremberg
Arhivă Gulliver/GettyImages

60 de foști combatanți din milițiile islamiste siriene având legături cu rețeaua teroristă internațională Al-Qaida au intrat în Germania ca refugiați, relatează sâmbătă săptămânalul german Der Spiegel, care citează surse din domeniul securității, transmite Agerpres.

Christmas Market Opens In Nuremberg
Arhivă Gulliver/GettyImages

Presupușii foști militanți au fost membri ai brigăzii Awais al-Qurany, o unitate care inițial a luptat de partea Armatei Libere Siriene (rebelii sirieni) înainte de a se alătura Frontului al-Nusra, ce avea legături cu Al-Qaida.

La 28 iulie 2016, Frontul al-Nusra și-a schimbat numele în Jabhat Fatah al-Sham și a anunțat că a tăiat legăturile cu Al-Qaida.

Publicația citată susține că membrii grupării ajunși în Germania au participat la „numeroase masacre asupra civililor și soldaților sirieni capturați”.

În prezent, în Germania se desfășoară anchete împotriva a 25 de foști luptători din unitatea respectivă. Alți cel puțin 30 de combatanți s-ar afla pe teritoriul Germaniei, potrivit serviciilor secrete din această țară, care au creat o celulă specială pentru a se ocupa de acest caz.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri