Președintele Ucrainei va anunța în scurt timp încetarea unilaterală a focului în estul țării

Data publicării:
Militant prorus stare de razboi Donetk Ucraina-AFP Mediafax Foto-VIKTOR DRACHEV-2

Atacul în care au murit jurnaliştii ruşi a avut loc în momentul în care cei doi filmau un schimb de focuri între separatişti şi armata ucraineană, în apropierea oraşului Lugansk. Inginerul de sunet a murit pe loc, iar reporterul - la spital, din cauza rănilor.

Decesul lor vine după ce în urmă cu trei săptămâni, un ziarist italian a fost ucis într-un atac cu mortiere în oraşul Slaviansk.

„În ultimele zile şi săptămâni, luptători şi arme continuă să intre în Ucraina pe la graniţa cu Rusia şi nu vedem niciun efort de rezolvare a acestei situaţii”, a spus Daniel Baer, reprezentantul Statelor Unite în OSCE.

Aceasta în timp ce ucrainenii din zonele afectate de conflict spun că le este frică să iasă din case. Înmormântările se fac în prezenţa separatiştilor înarmaţi, de teama unor noi atacuri.

„Militarii ucraineni nu ne lasă nici măcar să ne îngropăm morţii, aşa că apelăm la astfel de soluţii”, a spus unul dintre ei.

Pe fondul acestor violenţe, o explozie a avariat cel mai lung gazoduct din lume, situat în estul Ucrainei. Flăcările au ajuns la peste 200 de metri înălţime, iar autorităţile ucrainene spun că nimeni nu a fost rănit. Nimeni nu ştie, însă, dacă deflagraţia are vreo legătură cu violenţele dintre separatişti şi militari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri