Prima pagină din Daily Mail, la aderare și la Brexit

Data publicării:
collage

După 44 de ani în Uniunea Europeană, Marea Britanie a început oficial „divorțul” de Bruxelles. UE era văzută cu alți ochi de britanici în 1973, la fel era și în cazul presei – în special în cazul tabloidului Daily Mail.

1

„Europa, venim!” - titra The Daily Mail pe prima pagină în 1973. „Timp de zece ani, Daily Mail a militat pentru această zi. Nu am șovăit în convingerea noastră că viitorul cel mai bun și mai strălucit al Marii Britanii este alături de Europa”, mai spuneau jurnaliștii tabloidului la acea vreme.

Situația s-a schimbat, iar pe 29 martie 2017, același ziar tipărea mare pe prima pagină: „Libertate!”

2

Ziua de 29 martie va rămâne în istorie drept momentul în care Marea Britanie a început procesul de părăsire a Uniunii Europene. Premierul britanic Theresa May a făcut anunțul în Parlamentul de la Londra: Marea Britanie se desprinde de Uniunea Europeană. De acum încolo, britanicii şi europenii se pregătesc de negocieri dificile despre viitoarea relaţie dintre Regatul Unit şi clubul celor 27.

Consiliul European se va reuni pe data de 29 de aprilie pentru a adopta foaia de parcurs a negocierilor cu Marea Britanie.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri