Primarul Londrei va face campanie pentru ieşirea ţării din UE

Data publicării:
Parlament Marea Britanie.
Parlament Marea Britanie. FOTO: Getty Images

Tabăra anti-UE a mai primit azi un membru important al scenei politice. Primarul Londrei a anunţat că va pleda pentru ieşirea ţării din spaţiul comunitar.

Boris Johnson este unul dintre cei mai importanţi membri ai Partidului Conservator care se alătură campaniei pentru părăsirea Uniunii Europene.

Această decizie a primarului, în vârstă de 51 de ani, poate influenţa milioane de votanţi. Sprijinirea lui Boris Johnson a ieşirii Marii Britanii din UE va creşte şansele părăsirii blocului comunitar.

Primarul Londrei se alătură unei tabere formată din şase miniştri din guvernului lui David Cameron.

David Cameron, în schimb, le-a recomandat britanicilor să voteze pentru rămânerea în Uniune, iar primul răspuns al locuitorilor din Regat a apărut deja. Potrivit unui sondaj de opinie, realizat de Daily Mail, aripa pro-Uniunea Europeană are un avans de 15 procente în faţa celei care vrea ieşirea din blocul comunitar.

David Cameron a declarat sâmbătă: „Voi merge în Parlament şi voi propune ca poporul să decidă viitorul ţării noastre în Uniunea Europeană printr-un referendum ce va fi organizat joi, 23 iunie. Poziţia Guvernului este să recomande rămânerea Marii Britanii într-o Uniune Europeană reformată”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri