Primul caz de difterie în Spania după 30 de ani. Copilul, nevaccinat împotriva bolii, este în stare gravă

Data publicării:
CONTROVERSA VACCIN POJAR GETTY

Cazul copilului de șase ani de la Gerona bolnav de difterie a luat de-a dreptul prin surprindere autoritățile medicale din Spania.

Nicăieri în Spania nu există la această oră vreo doză de vaccin pentru această boală, iar autoritățile nu sunt pregătite pentru această boala despre care se credea că a dispărut din Regatul Spaniei de vreme ce ultimul caz înregistrat a fost în urmă cu 30 de ani.

Salvarea ar putea veni de la Moscova și asta pentru că de acolo va ajunge astăzi serul necesar pentru tratarea copilului.

Dezbaterea privind importanța vaccinării copiilor a reizbucnit în Spania, o țară extrem de disciplinată la acest capitol. Însă, iată că apare acest caz în care, din motive religioase, părinții au refuzat vaccinarea copiilor lor, ajungându-se la internarea în stare gravă a băiatului de 6 ani în spitalul Val de Hebron din Barcelona.

Rămâne de văzut acum dacă medicii vor reuși să-l salveze pe acest băiat, singura veste bună în toată această situație inedită este faptul că părinții băiatului bolnav au acceptat vaccinarea celui de-al doilea copil pe care îl au, o fetiță.

Rămân însă sub observație aproximativ 150 de copii de la școala unde mergea băiatul bolnav de difterie, asta pentru că modalitatea de transmitere a acestei infecții este pe cale aerogenă, adică prin strănut sau tuse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri