Prinţul Harry, despre moartea Dianei: Eu nu cred că unui copil ar trebui să i se ceară aşa ceva

Data actualizării: Data publicării:
george william diana
Foto: Gulliver/Getty Images

Prinţii William şi Harry vorbesc deschis despre moartea mamei lor, prinţesa Diana, într-un documentar BBC care marchează 20 de ani de la moartea ei într-un accident rutier la Paris, relatează The Associated Press şi DPA.

george william diana
Foto: Gulliver/Getty Images

Ei povestesc şocul aflării veştii morţii mamei lor în accident şi despre faptul că regina Elizabeth a II-a a încercat să le ofere timp să o plângă în privat, relatează News.ro.

Prinţul Harry confirmă în acest interviu că tatăl lor, prinţul moştenitor Charles este cel care le-a dat vestea morţii Dianei.

El ”a fost acolo lângă noi”, spune prinţul.

Harry mărturiseşte că nu i-a venit să creadă, iar fratele său spune că a fost ”complet paralizat”.

Cei doi fii ai Dianei au acordat o serie de interviuri înaintea marcării celor 20 de ani de la tragedie, pe 31 august.

Documentarul ”Diana, şapte zile”, prezintă ceea ce s-a întâmplat în săptămâna de după moartea prinţesei, în 1997.

Ducele şi fratele său spun că au hotărât împreună să facă parte din cortegiul funerar, scrie DPA.

Într-un interviu acordat în iunie revistei Newsweek, Harry declara că a fost nemulţumit de faptul că era nevoit să meargă pe jos în cortegiu.

”Eu nu cred că unui copil ar trebui să i se ceară aşa ceva, cu niciun chip”, spunea el.

Însă, în acest documentar, Harry spune că ”într-adevăr, n-am vreo opinie cu privire la faptul dacă a fost bine sau rău - sunt mulţumit că am luat parte”.

William, care avea 15 ani la acea vreme, spune că a fost ”cel mai greu lucru” şi ”un marş foarte lung, solitar”, în care a încercat să găsească un echilibru între a fi prinţ ”sau William cel privat care tot ce voia să facă era să se ducă într-o cameră şi să plângă, care şi-a pierdut mama”.

El spune că nu a putut să înţeleagă de ce atât de multe persoane de faţă plângeau în hohote în timp ce trecea procesiunea. ”Mă gândeam «nici măcar nu o cunoaşteţi. De ce şi cum sunteţi aşa de supăraţi?»”.

”Unul dintre cele mai grele lucruri pe care le are de făcut un părinte este să le spună copiilor că celălalt părinte a murit”, a spus Harry. ”Cum faci faţă acestui lucru, nu ştiu, însă, ştiţi, el a fost alături de noi”.

Documentarul care va marca 20 de la moartea Dianei, pe 31 august, urmează să fie difuzat duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri