Procurorul general al Parisului: Pericolul terorist este de durată

Data publicării:
UPDATE SITUATIE ANTITERO PARIS GETTY

Oficialul crede că francezii nu au niciun motiv să fie optimişti deoarece incidentele teroriste sunt un fenomen care se va întinde pe mulţi ani. De vină: campania împotriva organizatiei Stat Islamic şi diversitatea etnică a unei societăţi precum cea franceză.

„Nu avem niciun motiv să fim optimişti. Există o ameninţare în creştere şi pe mai multe planuri şi care mă face să spun că nu există risc zero şi nu va exista niciodată (de comitere a unor acte teroriste, n.r.). Sună dur, dar trebuie să ştim asta. Având în vedere diversitatea publicului şi diversitatea unor astfel de acte, dar şi a impactului conflictului împotriva grupării Stat Islamic în Siria, putem spune că suntem în faţa unui fenomen care va dura mulţi ani”, a declarat Francois Molins, procurorul general al Parisului.

Declaraţiile vin în contextul în care un bărbat a încercat ieri să atace un comisariat de poliţie din Paris, exact la un an de la atentatele din redacţia Charlie Hebdo. Asupra suspectului împuşcat mortal de agenţi a fost găsită o scrisoare în care jura credinţă liderului organizaţiei teroriste Stat Islamic şi în care promitea să răzbune morţii din Siria.

Identitatea acestuia este încă sub semnul întrebării. Se ştie că se recomanda Sallah Ali, de origine marocană, în vârstă de 20 de ani. Însă, asupra sa au fost găsite şi acte pe o altă identitate emise în Tunisia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri