Proteste la Parlamentul European față de Tratatatul UE-Canada

Data publicării:
ceta

La Strasbourg au loc proteste în faţa sediului Parlamentului European, chiar în timp ce se dezbate acordul comercial dintre Uniunea Europeană şi Canada. Aproximativ 150 de oameni s-au strâns miercuri pentru a protesta în fața unei intrări în Parlamentul European. Activiștii cer ca eurodeputații să blocheze acordul CETA și să nu voteze acest tratat între UE și Canada.

Numulțumirile protestatarilor sunt legate în general de unele dintre prevederile acestui tratat și spun că măsurile ce urmează să fie implementate sunt benefice doar pentru multinaționale, iar micii producători europeni vor deveni vulnerabili și acaparați de marile companii internaționale. De asemenea, activiștii susțin că acordul va avea un impact negativ asupra mediului înconjurător și asupra multor aspecte care vizează viața de zi cu zi a europenilor.

Manifestația a fost una pașnică.

Acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada, care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în statul nord-american, este supus miercuri la vot în Parlamentul European.

CETA presupune eliminarea a 98% dintre taxele vamale valabile până acum în schimburile comerciale dintre Uniunea Europeană și Canada. Ar însemna un plus de circa 12 miliarde de euro în vistieria Uniunii Europene, o sumă nu tocmai impresionantă având în vedere că reprezintă mai puțin de 1% din PIB-ul UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri