„Puigdemont, la închisoare!”, se cere la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
Pro-Unity Rally Held In Barcelona Against Catalonian Independence

Declararea independenţei a împărţit în două Catalonia. Zeci de mii de oameni, pro dar şi contra secesiunii, au ieşit pe străzile din Barcelona, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de cele două tabere. Cei care sprijină ruperea de Spania au organizat o veritabilă petrecere în faţa sediului guvernului regional: au cântat, au dansat şi au lansat artificii. Au plâns de bucurie chiar, în timp ce unioniştii s-au declarat dezamăgiţi de decizia autorităţilor catalane. Și la Madrid mii de persoane au manifestat sâmbătă pentru menținerea Cataloniei în componența Spaniei.

S-a declanşat fiesta pe străzile din Barcelona, după proclamarea independenţei. Zeci de mii de oameni au sărbătorit momentul şi au umplut străzile şi pieţele din capitala Cataloniei. Cu toţii susţin că, prin decizia luată, regiunea a dat un răspuns pe măsură Madridului.

Votul din Parlamentul catalan a împărţit, însă, Barcelona în două tabere. În paralel cu manifestările de bucurie, alte câteva mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a-şi arăta nemulţumirea.

De altfel, piaţa din faţa sediului guvernului catalan a fost plină de oameni întreaga zi. Au aşteptat cu toţii declararea independenţei, iar mulţi au izbucnit în lacrimi în momentul anunţului oficial.

Asta în timp ce de la Madrid, lucrurile se văd cu totul altfel. Puigdemont, la închisoare!”, „Ceea ce s-a întâmplat în Catalonia este o rușine”, susțineau cele câteva mii de persoane adunate în Plaza de Colon din capitala Spaniei, numită astfel în cinstea navigatorului spaniol Cristofor Columb și simbol al grandorii Spaniei.

Numărul de participanți a fost totuși mai mic decât la precedentele manifestații pentru unitatea Spaniei, organizate de Fundația pentru apărarea națiunii spaniole.

Parchetul a anunțat vineri că va declanșa în zilele ce urmează urmăriri pentru „rebeliune” împotriva lui Carles Puigdemont, acesta riscând până la 30 de ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri