Putin acuză: Forțe străine antrenează mercenari ca să comită sabotaje în Crimeea

Data publicării:
putin sedinta crimeea

FOTO: kremlin.ru 

„Este evident că se menține riscul ca forțele străine să destabilizeze peninsula într-un fel sau altul”, a mai declarat Vladimir Putin.

„În unele capitale, se vorbește deschis despre asta. Este invocată nevoia de a întreprinde acțiuni subversive, acte de sabotaj, pentru a duce o propagandă radicală”, a mai spus Putin, fără a face alte precizări.
Președintele rus a mai avertizat în legătură cu încercările acestor forțe străine de a miza pe „cartea naționalistă” sau de a manipula opinia publică din Crimeea, profitând de eventualele eșecuri ale autorităților locale.

Vizita lui Vladimir Putin în Crimeea intervine în momentul în care Parchetul rus a cerut 23 de ani de închisoare împotriva regizorului ucrainean Oleg Sențov, care se opune anexării Crimeei de către Moscova și este judecat pentru „terorism” și „organizare a unui grup terorist” .

Liderul de la Kremlin se află la a treia sa vizită în Crimeea de la anexarea peninsulei, în martie 2014. El a condus luni o ședință de guvern pe tema dezvoltării turismului, iar pentru marți a ales să-și alimenteze imaginea de om de acțiune, inspectând la bordul unui batiscaf o epavă bizantină aflată la 80 de metri adâncime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri