Putin ameninţă că Moscova va trece la „altă fază”, dacă Kievul refuză preţul la gaze propus

Data publicării:
vladimir putin kremlin ru

sursa foto: kremlin.ru

„Preţul final este de 385 de dolari pe mia de metri cubi”, după reducerea cu 100 de dolari, a declarat Putin într-o şedinţă de guvern.

„Dar dacă propunerile noastre sunt respinse, atunci vom trece la altă fază. Nu asta vrem”, a adăugat preşedintele rus, acuzând Ucraina că, prin cerinţele sale, duce negocierile spre impas.

Rusia a făcut un pas înapoi şi a propus o reducere de o sută de dolari pentru mia de metri cubi de gaze furnizată Ucrainei. În plus, Moscova a anunţat că prelungeşte cu şase zile termenul până la care Ucraina trebuie să plătească facturile restante. Noul preţ, de 385 de dolari, nu este pe placul autorităţilor de la Kiev, care consideră această reducere o capcană şi au anunţat că doresc negocierea altor contracte de furnizare şi tranzit cu Gazprom.

Ucraina a ajuns să plătească printre cele mai mari preţuri din Europa pentru gazele cumpărate de la ruşi, după ce la Kiev a venit o nouă putere proeuropeană. Doar după presiunile venite din Occident, Moscova a fost de acord să se aşeze la masa negocierilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri